Vuosi on vierähtänyt nopeasti sitten edellisen sivujen päivityksen. Ihan kaikkea ei pysty reeliin laittamaan niin kerrotaan tässä loput mitä on tapahtunut. Todennäköisesti en tule ihan hirveän usein kirjoittamaan tänne mitään mutta jos nyt vaikka yrittäisi kerran vuodessa päivittää vähän tapahtumia.

Vuoden 2015 syksy meni lähes kokonaan Liikenneturvan spottia lukuunottamatta MRP:n tuottaman Järven Tarina elokuvan making of:ia tehdessä. Yhteensä 10 jaksoa jotka olivat kestoltaan noin 4-8 minuuttia. Ja matskua oli paljon vaikkakin vain murto-osa siitä mistä itse elokuva on leikattu! Hieno projekti vaikkakin se aika heikosti on yleisesti nähtävillä. Jostain Elisa Viihteen syövereistä sen voi löytää.

Vuosi 2016 on sitten ollut lähes pelkkää futista. Hyppäsin “Oi Suomi”-dokumenttielokuvan mukaan jo 2015 alkuvuodesta kun aloimme seurata Suomen jalkapallomaajoukkueen taivalta EM-kisojen karsinnoissa. Sankaritarinaa lähdettiin tekemään, mutta taidettiin lopulta saada käsiimme jotain ehkä vähän syvempää. “Oi Suomi” saa ensiesityksensä 22.9.2016 R&A-festareilla mutta jatkosta ei vielä sen tarkempaa tietoa. Mutta puoli vuotta siinä meni jälleen pelkästään dokumenttielokuvan leikkaamiseen. Täytyy kyllä sanoa, että jos leikkaaminen on ehkä parasta mitä työkseen voi tehdä niin dokumenttielokuvan leikkaaminen aiheesta jossa on täydellä sydämellä mukana on jotain sanoin kuvaamatonta. Paljon tuli tuon puolen vuoden aikana rakkautta vuodatettua siihen mitä teki ja toivottavasti se myös sitten välittyy katsojille. Tuli myös huomattua, että Suomen jalkapallomaajoukkue tarjoaa hyvän poikkileikkauksen Suomen väestöstä pienoiskoossa ja se mikä pätee pelissä pitäisi päteä myös kaikessa muussa eli “jos me tullaan toimeen yhdessä niin sitten me voidaan voittaa tää peli”.

Lyhyen kesäloman jälkeen elokuussa 2016 leikkasin “Kuuletko Hiljaisuutta?” nimisen dokumentin joka saa oman enskarinsa marraskuussa Hangon elokuvajuhlilla. Tämä oli myöskin hyvin mielenkiintoinen projekti jossa äänellä ja äänisuunnittelulla on huikean iso rooli. Myöskin hyvin erilainen materiaalimäärältään ja käsiteltävän aiheen laajudeltaan kuin “Oi Suomi”.

Mutta näin se syksyn myötä on tullut taas tältä erää mun seikkailut elokuvien maailmassa päätökseensä. Se on kyllä mahtavaa välillä keskittyä ihan täysillä vain yhteen projektiin ja oikeasti tuntea se että on antanut kaikkensa siinä vaiheessa kun lähettää sen eteenpäin seuraaville tekijöille jälkitöihin. Nyt voisi hetken aikaa tehdä jotain pienemmän skaalan juttuja ja sitten taas uusien elokuvaprokkisten pariin kun semmoisia tulee vastaan.

Hyvää syksyä kaikille!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *